Κατερίνα Αδαμάρα

Βοηθός Σκηνοθέτη - Θεατροπαιδαγωγός

Βιογραφικό

Βιογραφικό

Η Κατερίνα Αδαμάρα είναι παιδαγωγός, απόφοιτος του τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και θεατροπαιδαγωγός (Master of Arts) καθώς ολοκλήρωσε τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Βερολίνου (UdK). Στο ίδιο πανεπιστήμιο εξειδικεύτηκε στη συνέχεια ως αφηγήτρια λαμβάνοντας το πτυχίο στην “Καλλιτεχνική Αφήγηση στην Τέχνη και την Εκπαίδευση”. Από το 2017 είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διακριθεί με τις υποτροφίες της Rosa-LuxemburgStiftung και του UDK Berlin Career College.

Πριν και κατά την διάρκεια των σπουδών της έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη σε φοιτητικές θεατρικές ομάδες και σε εργαστήριο σωματικού θεάτρου στην Θεσσαλονίκη. Στο Βερολίνο υπήρξε βοηθός- εμψυχώτρια στο κρατικό θέατρο Maxim Gorki Theater, στον τομέα της Θεατροπαιδαγωγικής.

Από το 2011 συνεργάζεται με καλλιτεχνικούς, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς, πολιτιστικά φεστιβάλ, θέατρα, βιβλιοθήκες, σχολεία, εκπαιδευτήρια, νοσοκομεία, κέντρα απεξάρτησης, κέντρα στήριξης ατόμων με αναπηρία και αυτισμό, αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες: Πανελλήνιο  Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας, ΄Ίδρυμα Rosa-Luxemburg, Πολιτιστικό Κέντρο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζής, Athens Bienalle 5to6, Athens Comics Library, Γερμανική Σχολή Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Göthe Institute, 4ο Φεστιβάλ Πειραματικής Αφήγησης Αθηνών, Λόγου Παίγνιο,  Quilombo Centro Cultural, Μικροφυίες, Σπορείο, Ροδάκινο, The Meet Market, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων , Toms Flagship, Kidot Festival, Pow Wow, Show What.

Σχεδιάζει και υλοποιεί projects και workshops για παιδιά, νέους και ενήλικες χρησιμοποιώντας τεχνικές του θεάτρου και της αφήγησης. Επιπλέον το 2016 ίδρυσε την Athens Disco Kidz η οποία οργανώνει και εμψυχώνει παιδικές γιορτές. Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός διαπολιτισμικής εκπαίδευσης διδάσκοντας την ελληνική ως ξένη γλώσσα στην Μ.Κ.Ο ΕΛΙΞ για παιδιά προσφυγικών πληθυσμών στην Αθήνα. Τελευταία ήταν βοηθός στην καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ σύγχρονου ελληνικού θεάτρου  New Greek Wave στην Βρέμη της Γερμανίας.

Της αρέσει να πειραματίζεται συνδυάζοντας τις παραστατικές τέχνες (θέατρο, αφήγηση, μουσική, χορός) και να τις αναμειγνύει με τα εικαστικά. (Εφευ-)Βρίσκει συνεχώς νέα μονοπάτια τέχνης μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και δημιουργικά παιχνίδια φαντασίας, έκφρασης και επικοινωνίας, όπως το νέο project “Τέχνες στο Μίξερ”.

Εργαστήρια

Στοιχεία Επικοινωνίας: