Πολυξένη Ακλίδη

Ηθοποιός

Βιογραφικό

Η Πολυξενη ειναι απόφοιτη της δραματικής σχολής του Κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλαδος και της αρχιτεκτονικής σχολής του Manchester University. Επισης εχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό της στο θεατρικό τμήμα του Dartington College Of Arts, με υποτροφία του Ιδρυματος Κρατικών Υποτροφιών.

Εχει υπαρξει μέλος της συντεχνειας απο την αρχή της δημιουργίας της. Μεταξύ άλλων σκηνοθετών εχει συνεργαστει με τους Ακυλλα Καραζηση και Νικο Χατζόπουλο στο ´Ερωτας και Ραδιουργιά´ του Σιλλερ, Φεστιβάλ Αθηνών, με τον Cezaris Grauzinis στο ´Δάφνης και Χλόή´ του Λόγγου, θέατρο Πορεία, και στο ´Ζορμπάς, η πραγματική ιστοριά´, Εθνικό θέατρο, με την Μαρθα Φριτζιλα στο ¨Τυφλο Σημειό´ του Γ. Μαυριτσακη θέατρο Πορεία, όπου και ήταν υποψήφια για το βραβείο Κάρολος Κουν, με τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο στις ¨Εκκλησιαζουςες´ του Αριστοφανη, Θέατρο του Νέου Κοσμου, με τον Έκτορα Λυγίζο στους ´Βρυκολακες´ του Ίψεν στο Φεστιβαλ Αθηνών, με τον Γιάννη Χουβαρδα στον ´Ορεστή´ του Ευριπιδη, Εθνικό θέατρο, με τον Αλέξανδρο Ευκλειδη στο T.I.N.A. του Σιμον Γκραντζά, Ίδρυμα Κακογιάννη και με την Εφη Θεοδωρου στο ¨Το Αηδόνι και ο Αυτοκρατορας´ του Άντερσεν, Κρατικό θέατρο.

Εχει τραγουδήσει στο δίσκο του Jan Van de Engel, Misspent και εχει υπάρξει μέλος της μουσικοθεατρικής ομάδας ´Αδεσποτες Σκυλες´.

Τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με το θέατρο, ασχολείται με την πρακτική και την διδασκαλία της γιογκα.

Στοιχεία Επικοινωνίας: