Είστε και Φαίνεστε #2024

14

July
Οργάνωση παραστάσεων για σχολεία
Τηλέφωνα: 2106644250, 6943236032
Από τον Οκτώβρη κάθε Κυριακή
Καθημερινές για σχολεία

Σχετικά με το έργο

"Είστε και Φαίνεστε" μια κωμωδία με θέμα το bullying και το σχολικό άγχος.
Η «Συντεχνία του Γέλιου» παρουσιάζει τη γνωστή κωμωδία του Volker Ludwig «ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΤΕ» σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι, με τα τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά.
Φταίει....φταίει....ο μαθητής;
Ή μήπως φταίει ο διευθυντής;
Μη φταίει ο δάσκαλος;
Ή μήπως ο γονιός;
Φταίει πάντα ο άλλος,
ο διαφορετικός!
Η ομάδα νεανικού θεάτρου "Συντεχνία του Γέλιου", μετά τις παρατάσεις "Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και Κλεομένης" & "Είμαστε πάτσι", συνεχίζει την πορεία της στο Σύγχρονο Θέατρο παρουσιάζοντας την γνωστή κωμωδία "Είστε και Φαίνεστε" του αγαπημένου Φόλκερ Λούντβιγκ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι και σε μουσική του Φοίβου Δεληβοριά.
Για άλλη μια φορά, η Συντεχνία του Γέλιου καταπιάνεται με ένα από τα πιο κυρίαρχα αλλά και ευαίσθητα θέματα των παιδιών, το σχολικό άγχος και το bullying (σχολικός εκφοβισμός).
Οι ήρωες της ιστορίας είναι τέσσερις φίλοι που είναι πάντα ενωμένοι όταν πρόκειται να βασανίσουν τον «Γυαλάκια». Ο Ζαχαρίας ο "Γυαλάκιας" είναι αβοήθητος και φοβισμένος μπροστά στον περίγελο και τα πειράγματα των άλλων. Όποτε οι άλλοι είναι θυμωμένοι με τον δάσκαλο, το σχολείο ή το σπίτι ξεσπούν πάνω του.
Το έργο αυτό ερευνά με ώριμο και υπεύθυνο τρόπο τα αίτια και τις συγκυρίες που γεννάνε την σχολική κακοποίηση και τον εκφοβισμό. Βασικός στόχος είναι να εξετάσουν οι μαθητές τις δικές τους συμπεριφορές και να εμπνεύσει την κοινή δράση για επίλυση προβλημάτων αντί για την εκτόνωση επιθετικότητας.
"Η παράσταση θα πλαισιώνεται από βιωματικά - καλλιτεχνικά
εργαστήρια σε εκπαιδευτικούς και σε μαθητές/τριες"
Η παράσταση απευθύνεται σε ανθρώπους από 6 ετών.

Βίντεο Παράστασης