Μια γιορτή στου Νουριάν

Η «Συντεχνία του Γέλιου» οργανώνει θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια σε μαθητές και μαθήτριες  της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας μετά την παρακολούθηση της παράστασης “Μια γιορτή στου Νουριάν” του Volker Ludwig σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι

Η Συντεχνία του Γέλιου στη φετινή της θεατρική σεζόν παρουσιάζει τη νέα εκδοχή της θρυλικής της παράστασης «Μια γιορτή στου Νουριάν», μια παράσταση για τον ρατσισμό, τις προκαταλήψεις και τη διαφορετικότητα.

Φέτος, παράλληλα με τις παραστάσεις, υλοποιούνται και θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια στις μαθητικές ομάδες που θα έχουν παρακολουθήσει την παράσταση.

Στόχοι των εργαστηρίων είναι

– H βιωματική μετεπεξεργασία της θεατρικής παράστασης στο σχολικό περιβάλλον.

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μέσω της θεατρικής τέχνης και διαδραστικών δραστηριοτήτων βιωματικής εκπαίδευσης στα θέματα που διαπραγματεύεται η παράσταση.

– Διαπαιδαγώγηση και συνεκπαίδευση σε θέματα ισότητας, κοινωνικής συμφιλίωσης και δημιουργικότητας.

– Για τα εργαστήρια αυτά έχουν σχεδιαστεί ειδικά επιλεγμένες θεατροπαιδαγωγικές δραστηριότητες, που μέσα από τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος, θεατρικού παιχνιδιού, θεάτρου forum, κοινωνιομετρίας και καλλιτεχνικής έρευνας, θα δίνεται ο χώρος στα παιδιά να αναστοχαστούν, να συγκρίνουν, να πάρουν θέση, να συνεργαστούν μεταξύ τους και  να συζητήσουν τα προβλήματα ή/και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι ήρωες της παράστασης.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τα σχολεία που θέλουν να κλείσουν ένα θεατροπαιδαγωγικό εργαστήρι:

  • Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να έχουν δει την παράσταση
  • Το θεατροπαιδαγωγικό εργαστήρι υλοποιείται στον χώρο του σχολείου σε προγραμματισμένη μέρα και ώρα
  • Το εργαστήρι υλοποιείται σε ομάδα από 50 – 100 μαθητές/τριες
  • Κόστος εργαστηρίου: 1,5 ευρώ ανά παιδί
  • Το θεατροπαιδαγωγικό εργαστήρι έχει την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
  • Πληροφορίες για την παράσταση με αφορμή την οποία υλοποιούνται τα θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια: https://syntexniageliou.gr/show-item/mia-giorti-stoy-noyrian

 

Στοιχεία επικοινωνίας για πληροφορίες:

Δέσποινα Μιτσιάλη
Τηλέφωνο: 6976713789, email: dmitsiali@gmail.com

Σχεδιασμός και Υλοποίηση θεατροπαιδαγωγικών εργαστηρίων