Αλέξανδρος Βαμβούκος

Ηθοποιός

Παραστάσεις:

Βιογραφικό

Υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και με μεταπτυχιακές σπουδές στο διεθνές δίκαιο και στη θεατρολογία, ο Αλέξανδρος σπούδασε υποκριτική στο Παρίσι με τον Φιλίπ Γκολιέ και τον Ανδρέα Βουτσινά. Από το 2008 εργάζεται ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και δραματουργός για το Εθνικό, το ΚΘΒΕ και το ελεύθερο θέατρο.
Συμμετείχε στις παιδικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και του ΚΘΒΕ: «Ερωτευμένος πειρατής», «Τα μαγικά μαξιλάρια», «Ο Μόγλης και οι περιπέτειές του στη ζούγκλα» και «Μόμο». Για το Εθνικό έχει σκηνοθετήσει και εμψυχώσει τη δράση «Φό-Ρα ΣΤΟΠ» για τον φόβο και τον ρατσισμό στα σχολεία, ενώ έχει συνεργαστεί ως δραματουργός και βοηθός με τους Γιάννη Χουβαρδά, Νίκο Χατζόπουλο, Ludovic Lagarde και Bruce Myers.
Τα τελευταία χρόνια εμψυχώνει και σκηνοθετεί τη γαλλόφωνη θεατρική ομάδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, τους «Kataplictiques», με τους οποίους έχουν ήδη παρουσιάσει πέντε πρωτότυπες δημιουργίες: «Φωνές του επέκεινα», «Η οργή», «Οι παράλογες ζωές μας», «Χωρίς τίτλο», «Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία».
Έχει μεταφράσει το άγνωστο έργο του Άρθουρ Μίλλερ «Η δημιουργία του κόσμου και άλλες υποθέσεις» για τις εκδόσεις Σοκόλη, ενώ έχει επίσης μεταφράσει για τη σκηνή το «Κεκλεισμένων των θυρών» του Ζαν-Πολ Σαρτρ.

Στοιχεία Επικοινωνίας: