Άρης Λάσκος

Ηθοποιός

Παραστάσεις:

Βιογραφικό

O Άρης Λάσκος γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα.

Αποφοίτησε με άριστα από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 2011 και έκτοτε έχει παίξει σε παραστάσεις των:  Ειρήνης Φαναριώτη (Monaksxa: a lonely planet, Ο Κύριος του Τζακ, Μεγάλοι δρόμοι, ΧΟΗΦΟΡΟΙ), Ελεάνας Τσίχλη (Διαβολιάδα, ΝΙΟΥ ΓΟΥΟΡΛΝΤ, Ο σημαιοφόρος), Βασίλη Κουκαλάνι (Είστε και φαίνεστε), Ανέστη Αζά (Υπόθεση Φαρμακονήσι ή το Δίκαιο του νερού),  Ελένης Ζαχοπούλου (Frank και Ferdinand), Ακύλλα Καραζήση (Ακυβέρνητη πολιτεία – Σκίτσα της Αθήνας), Βασίλη Μαυρογεωργίου (Society, Εγώ ελπίζω να τη βολέψω), Σάκη Παπακωνσταντίνου (Τα Άγρια Αγόρια ΙΙ, La Commune Grecque), Κώστα Τσιάνου (Ο γάμος), Γιάννη Κακλέα (Το ημερολόγιο ενός απατεώνα), Μάνο Βαβαδάκη (Υμπύ Τύραννος, Ανθρωποφύλακες),  Δημήτρη Αγαρτζίδη και Δέσποινα Αναστάσογλου (Σεροτονίνη), στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και Θ. Rex- Μαρίκα Κοτοπούλη, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, το BIOS, στο Θ. Τέχνης Καρόλου Κουν, στο Θ. 104- Κεντρική σκηνή και στο Θ. Κάμιρος.

Το 2016 σκηνοθέτησε από κοινού με τις Κίτυ Παϊταζόγλου & Ελεάνα Στραβοδήμου την παράσταση «Εμφύλιος – μια ξένη χώρα» στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου & τη Biennale της Αθήνας. Τα έτη 2018-19 τον  «Αγνό εραστή», στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Το 2019, τη παράσταση «Λίγα τετραγωνικά», με την Αναστασία Γιαννάκη (Σύλληψη/Ιδέα Άρης Λάσκος, Αναστασία Γιαννάκη, Στέγη γραμμάτων & τεχνών Ιδρύματος Ωνάση Μικρή σκηνή), τον «Ηρόδοτο Δραματικό: Θερμοπύλες», του συγγ. Γιάννη Λιγνάδη, Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη, ενώ το 2020 την «Υπόθεση Λάραμι», του συγγ. Moises Kaufman, στο Θ. Σφενδόνη, όπου συμμετείχε στη δραματουργική ανάλυση και τη μετάφραση. Το 2022 αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία του «ΕΝΡΟΝ» (πάρτυ σαν να είναι νάιντιζ), συγγ. Λούσι Πρεμπλ, στο Θέατρο Ελέρ.

Έχει συνεργαστεί με την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ως assistant director του Ant Hampton στα πλαίσια του project  «X – APARTMENTS» και ειδικός συνεργάτης στο project των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «ΠΕΣ ΤΟ Μ’ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ».

Είναι ιδρυτικό μέλος των θεατρικών ομάδων UBUNTU (Βραβείο Ένωσης Ελλήνων Κριτικών – Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Καλλιτέχνης 2013-2014, ομάδα UBUNTU) και TERRE DE SEMIS και απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Στοιχεία Επικοινωνίας: