Χρήστος Χρήστου

Ηθοποιός

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Μόναχο και μεγάλωσε στα Ιωάννινα.
Ανήσυχο καλλιτεχνικά πνεύμα από μικρός, ασχολήθηκε με τη μουσική, τη ζωγραφική και το θέατρο.

Απόφοιτος της δραματικής σχολής Πρόβα. Σπούδασε παιδαγωγική θεάτρου και θεατρικό παιχνίδι στη σχολή του Λάκη Κουρετζή στο Θέατρο Ημέρας. Αυτή την περίοδο σπουδάζει στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Επίσης παρακολούθησε το πρόγραμμα “Η Σκηνοθεσία στο Θέατρο” του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπως και πολλά σεμινάρια υποκριτικής με Γιώργο Καραμίχο, Θεοδώρα Τζήμου, Ζωή Ξανθοπούλου, Πασχάλη Τσαρούχα, Γιάννη Παρασκευόπουλο, Αντώνη Θεοδωρακόπουλο κ.α.

Από το 2013 – 2019 διευθύνει καλλιτεχνικά και ιδρύει το Θέατρο Έκφραση που εδρεύει στα Ιωάννινα. Εκείνη την περίοδο σκηνοθετεί : “Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα” (2014-2016), “Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης (2015-2018), “Ματωμένος Γάμος” (2016), Δεν πληρώνω-Δεν πληρώνω (2017), “Θοδωρής ετών 33 μχ (2017), Σκοτεινή Πέτρα (2018-2019), Ρομπέν των Δασών (2020), Η Πεντάμορφη και το τέρας (2017), Αλαντίν (2014), Σταματήστε τη Γη να κατέβω (2013) κ.α. ενώ παράλληλα είναι υπεύθυνος οργάνωσης παραγωγών και μετακλήσεων θεατρικών παραστάσεων από όλη την Ελλάδα.

Το καλοκαίρι του 2020 συνιδρύει τη Σχολή Θεάτρου Ορφέας, με στόχο την εξερεύνηση της θεατρικής εκπαίδευσης στην οποία παραμένει μέχρι το Σεπτέμβριο του 2022.

Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις.
Συνεργάστηκε με την Ζωή Ξανθοπούλου, σκηνοθέτης του Γυάλινου Κόσμου όπου ερμήνευσε τον ρόλο του Τομ, καθώς και με τον Γεράσιμο Γεννατά ο οποίος τον σκηνοθέτησε στο γνωστό μονόλογο Caveman, που έκανε περιοδεία σε πολλά μέρη ανά την Ελλάδα.
Το 2020 ξεκινάει η συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Σε καλοκαιρινή περιοδεία το 2020 σκηνοθετεί μαζί με το Λευτέρη Πλασκοβίτη το Καλιφόρνια Ντρίμιν του Βασίλη Κατσικονούρη, ενώ ταυτόχρονα παίζει το ρόλο του Ντίνου.
Ακολουθούν οι παραστάσεις : Από γιορτή σε γιορτή – Η Πασκαλιά της λευτεριάς σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου, Μάθημα Ιστορίας σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πετρόπουλου και Μια γιορτή στου Νουριάν σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι.

Διδάσκει θεατρική αγωγή σε παιδιά – εφήβους και ενήλικες από το 2013 και έχει σκηνοθετήσει πολλές παραστάσεις με μαθητές όλων των ηλικιών.
Έχει διδάξει σε θεατρικά εργαστήρια,πολιτιστικούς συλλόγους , καθώς και σε ΙΕΚ.

Στοιχεία Επικοινωνίας: