Γιωργής Τσουρής

Ηθοποιός

Παραστάσεις:

Βιογραφικό

Ο Γιωργής Τσουρής γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1986. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Ασχολήθηκε με την μουσική και το τραγούδι από πολύ μικρή ηλικία και σπούδασε πιάνο, κλασσικό τραγούδι, ανώτερα θεωρητικά και  κλαρινέτο στο οποίο  πήρε το 2005 το δίπλωμα. Διετέλεσε επίσης μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Νέων για 5 χρόνια.

Εργάστηκε ως ηθοποιός στο Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας, σε 18 συνολικά παραγωγές χειμερινές και καλοκαιρινές,  δουλεύοντας με σημαντικούς σκηνοθέτες του Αθηναϊκού θεάτρου (Γιάννης Χουβαρδάς, Νίκος Μαστοράκης, Γιάννης Κακλέας, Γιάννης Μπέζος, Σπύρος Ευαγγελάτος, Βασίλης Παπαβασιλείου, Δημήτρης Λιγνάδης, Έφη Θεοδώρου, Γιάννης Καλαβριανός, Γιώργος Παλούμπης, Λίλυ Μελεμέ κ.α) Εργάστηκε επίσης σε παραστάσεις στο ελεύθερο θέατρο (Θέατρο Πάνθεον, Θησείον: Ένα θέατρο για της τέχνες, Από μηχανής Θέατρο, Σύγχρονο Θέατρο, Θέατρο του Νέου Κόσμου, Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης), καθώς και σε 6 παραγωγές του Θεατρικού οργανισμού Κύπρου.

Το καλοκαίρι του 2016 συμμετείχε για έβδομη φορά στο Φεστιβάλ της Επιδαύρου με σκηνοθέτη τον Γιώργο Κιμούλη στο ανέβασμα του Αριστοφανικού «Πλούτου», ενώ το καλοκαίρι που μας πέρασε πρωταγωνίστησε στην παράσταση «Ο Αλαβροστοισειώτης» σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζόπουλου για το Ελληνικό Φεστιβάλ (Πειραιώς 260).

Ίδρυσε πριν μερικά χρόνια την εταιρία Θεάτρου MA NON TROPPO στα πλαίσια της οποίας πραγματοποίησε παραστάσεις σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας. Τελευταία δουλειά της εταιρίας αυτής: ο “Χαρτοπόλεμος” σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη που επαναλαμβάνεται φέτος για τρίτη χρονιά στο θέατρο Γκλόρια Μικρό, στην οποία υπογράφει τη δραματουργία και την επεξεργασία του κειμένου καθώς και τη μουσική, ενώ κρατά έναν από τους βασικούς ρόλους. Την άνοιξη του 2019 ανεβαίνει η παράσταση «Moonwalk» στο Από Μηχανής Θέατρο σε κείμενο και μουσική δική του και σε σκηνοθεσία και πάλι του Γιώργου Παλούμπη.

Από το καλοκαίρι του 2008 ασχολείται επαγγελματικά και με το τραγούδι. Ως τραγουδιστής πρωτοεμφανίστηκε στην μουσική παράσταση του Γιώργου Θεοφάνους «Τραγουδώ το νησί μου» η οποία παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, και έκτοτε συμμετείχε σε μουσικές παραστάσεις και συναυλίες σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας, καθώς και σε δισκογραφικές δουλειές διαφόρων καλλιτεχνών.

Τον Φλεβάρη του 2016 κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Καμένα τοστ και καλημέρες» στον οποίο υπογράφει τους στίχους, την μουσική και την ερμηνεία των τραγουδιών, ενώ την ενορχήστρωση και την μουσική παραγωγή υπογράφει ο καταξιωμένος πιανίστας και συνθέτης Σταύρος Λάντσιας. Τον φετινό χειμώνα ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το δεύτερό του δίσκο με τίτλο «Ένας δράκος στη βεράντα».

Κινηματογραφικά σημειώνει φέτος την πρώτη του συμμετοχή, πρωταγωνιστώντας στην ταινία του Κώστα Χαραλάμπους «LUGER», υποδυόμενος τον Κώστα Αγγελιδάκη.

Στοιχεία Επικοινωνίας: