Κατερίνα Καλοχριστιανάκη

Ηθοποιός

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1991.

Απόφοιτη της Δραματικής Σχολής  του Εθνικού Θεάτρου το 2017 και πτυχιούχος του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Δούλεψε ως ηθοποιός στο Σύγχρονο Θέατρο στην παράσταση: «Πιο δυνατός κι’ από τον Σούπερμαν» του R. Kift (Σκην: B. Κουκαλάνι, Α. Ρέλλας). Στο Θέατρο Φούρνος : «Η Φωνή του Δράκου» του Α. Παπαδιαμάντη (Σκην: Τ. Καρακύκλας). Στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου καθώς και σε διεθνή φεστιβάλ της Μόσχας και της Stara Zagora με την παράσταση: «ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ» (Σκην: Δ. Ήμελλος). Στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής –Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: «Γιάννης Χρήστου – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» (Σκην: Ε. Μποζά). Στο Bios: «Salo/me» (Σκην: Ομάδα UnVeil), στα πλαίσια του Bob Theatre Festival, «Ελαφονταίν, ο Αίσωπος αλλιώς»,(σε κείμενο της Σοφίας Καψούρου και σκην.– ιδέα Γιώργου Σουλεϊμάν), περίοδος 2022-2023.

Την καλλιτεχνική περίοδο 2021-22, έλαβε μέρος στο φωνητικό σύνολο CHÓRES, που δημιουργήθηκε από τη Μαρίνα Σάττι,  (στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος καθώς και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας τον Οκτώβρη του 2022).

Στον κινηματογράφο εμφανίζεται στην μεγάλου μήκους ταινία «Echoes of the Past» (Σκην: N. Δημητρόπουλος). Το 2020, συμμετείχε στην ταινία, «Φρανκενστάιν» του Κώστα Ζάπα («μικρές ελευθερίες»), η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα της Σέλλεϋ, αλλά και σε εκείνο του ιδίου του Ζάπα, με τίτλο “Frankenstein REC”.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους: Μ. Μαρμαρινό, Θ. Μοσχόπουλο, Γ. Σκουρλέτη, Ν. Καραθάνο, Σ. Κακάλα, Ρ. Κυριαζή, Δ. Καραντζά, Κ. Ευαγγελάτου, Α. Μπινιάρη, Ε. Σκότη, Λ. Κονιόρδου και Α. Καραζήση.

Αγαπάει τη Jazz, το ποδήλατό της και τους ανθρώπους που όχι μόνο δε ξεχνούν που έχουν βάλει τα πράγματά τους, αλλά βρίσκουν και τα χαμένα των άλλων.

Στοιχεία Επικοινωνίας: