Κωστής Ραμπαβίλας

Ηθοποιός

Βιογραφικό

Ο Κωστής Ραμπαβίλας γεννήθηκε στο Αίγιο. Κατέχει Integrated Master στην Υποκριτική Κατεύθυνση του Τμήματος Θεάτρου, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (αριστούχος απόφοιτος). Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Βασίλη Κουκαλάνι (“Μια Γιορτή στου Αλ Νουρί” του Φόλκερ Λούντβιχ, Κ.Θ.Β.Ε.), Γιάννη Καλαβριανό (“Ανεμοδαρμένα Ύψη” της Έμιλι Μπροντέ, Κ.Θ.Β.Ε.), Μιχαήλ Μαρμαρινό (“An Endless Journey”, Θέατρο Πάνθεον), Χριστίνα Χατζηβασιλείου (“Η Βασίλισσα της Ομορφιάς” του Μάρτιν ΜακΝτόνα, θέατρο Μελίνα Μερκούρη), Γρηγόρη Παπαδόπουλο (“Οι Ηλίθιοι” του Νιλ Σάιμον, “Νικαράγουα-Περιστατικό 315” του Χουλιάν Εχέα Μαρτίνεθ, Κ.Θ.Β.Ε.), Έφη Σταμούλη (“Οδύσσεια” του Ομήρου, θέατρο Άνετον), Νικηφόρο Παπανδρέου (“Κάνε Άλμα πιο Γρήγορο από τη Φθορά” του Οδυσσέα Ελύτη, θέατρο Αμαλία), Δαμιανό Κωνσταντινίδη (“Η Σονάτα των Φαντασμάτων” του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, Studio Όρα), Michal Znaniecki (“Carmen” του Ζωρζ Μπιζέ, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης). Επίσης, έχει σκηνοθετήσει την όπερα “La Serva Padrona” του Τζοβάνι Μπαττίστα Περγκολέζι, σε  συνεργασία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με το Ωδείο Άνω Πόλης (θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών).

Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει σε 10 ταινίες μικρού μήκους (“TolisLIVE ή Τορόντο”, “Φαρμακείο”, “Disclosure”, “LULE” κ.α.) και σε 2 μεγάλου μήκους (“Support Group Olympus” και “XENIA”) σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στην τηλεόραση έχει συμμετάσχει στη σειρά κοινωνικών πειραμάτων της ΕΡΤ3 “Reacting” και στη σειρά της ΕΡΤ “Αρχαίων Δράμα”.

Επιπλέον, έχει οργανώσει θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα σε συνεργασία με το ΟΞΥΓΟΝΟ-ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στο πλαίσιο των πανεπιστημιακών του  σπουδών με πρακτική στο ΕΠΑ.Λ. “Ευκλείδης” και στο Καλλιτεχνικό Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Αμπελοκήπων. Τέλος, έχει συν-οργανώσει και συμπαρουσιάσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό στο Μεταπτυχιακό Τμήμα στην  Παιδαγωγική του Θεάτρου του Τμήματος Θεάτρου, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στοιχεία Επικοινωνίας: