Λίλλυ Μελεμέ

Σκηνοθέτης

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (τομέας Λογοτεχνίας-Πολιτισμού).

Αριστούχος απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του θεάτρου «Τζένη Καρέζη» (4ετής φοίτηση, 1995-1999).

Αριστούχος απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Εργαστηρίου Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου (2001-2004).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σκηνικής κίνησης, ακροβατικών, χειρισμού αντικειμένων, και σκηνικού λόγου-performance  με κορυφαίους ρώσους δασκάλους από το Κρατικό Ινστιτούτο Τέχνης της Μόσχας και τη Σχολή του Θεάτρου Βαχτάνγκοφ (Νικολάι Κάρποφ, Αντρέι Στσούκιν, Ιρίνα Πρόμπτοβα), σκηνοθεσίας με τον Σλόμπονταν Ουνκόφσκι, αρχαίου δράματος με τη Λυδία Κονιόρδου, κ.α.

Ως ηθοποιός και σκηνοθέτης, έχει συνεργαστεί , μεταξύ άλλων, με το Εθνικό Θέατρο , το Θέατρο Τέχνης,  το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Φεστιβάλ Φιλίππων, το Θεσσαλικό Θέατρο, κ.α.

 

Μερικές από τις παραστάσεις που έχει σκηνοθετήσει:

ΣΑΛΩΜΗ του Όσκαρ Ουάιλντ, Ο ΕΞΗΝΤΑΒΕΛΟΝΗΣ του Κων/νου Οικονόμου εξ Οικονόμων,  ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΩΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ του Λεωνίδα Προυσαλίδη ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΤΖΟΥΛΙΑ του Αυγ. Στρίντμπεργκ,  ΛΟΥΛΟΥ του Φ. Βέντεκιντ,  ΘΕΙΟΣ ΒΑΝΙΑΣ του Α.Π. Τσέχωφ , LA PETITE MORT του Μισέλ Φάις, ΤΖΕΛΑ, ΛΕΛΑ, ΚΟΡΝΑΣ του Φ. Λούντβιχ,  ΓΕΡΜΑ του Φ. Γκ. Λόρκα , Ο ΠΑΤΕΡΑΣ του Α. Στρίντμπεργκ,  ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ του Α.Π. Τσέχωφ, Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ του Ν.Β. Γκόγκολ, Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ MR LOVE της Κ. Λητς, ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΑΣ του Μ. Τουέιν, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ του Εστέβα Σολέρ, SHOOT/GET TREASURE/REPEAT του Μάρκ Ρέιβενχιλ, ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΣΚΥΛΙ του Μισέλ Φάις, ΛΑΣΠΗ  του Β. Χατζηγιαννίδη, ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ του Μολιέρου, Ο ΜΑΥΡΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ του Α.Π.Τσέχωφ, ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ, του Χέρμαν Κοχ, 2018, ΧΟΗΦΟΡΟΙ, Αισχύλου, 2019, ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ, του Dickens Charles, Dogville, του Lars von Trier, 2022, ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ, του Ευριπίδη καλοκαίρι 2022, τις ΒΑΚΧΕΣ, του Ευριπίδη καλοκαίρι 2021 και την ΑΝΤΙΓΟΝΗ,  του Σοφοκλή (καλοκαίρι 2020 & 2021)ΗΛΕΚΤΡΑ, του Σοφοκλή, καλοκαίρι του 2023 σε παραγωγή της Εταιρείας Τέχνης Ars Aeterna, έχει παίξει ως ηθοποιός στη παράσταση ”Berlin Alexanderplatz” σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.

Στοιχεία Επικοινωνίας: