Θανάσης Δόβρης

Ηθοποιός

Βιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα.

Εργάζεται στο χώρο της υποκριτικής και του θεάτρου από το 1998.

Έχει συνεργαστεί με το ΚΘΒΕ, το Θεσσαλικό Θέατρο, το Εθνικό Θέατρο, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής, κ.α. και με σκηνοθέτες όπως ο Λ. Βογιατζής , ο Θ. Παπαγεωργίου, η Α. Μπρούσκου, ο Γ. Χουβαρδάς, ο Β. Μαυρογεωργίου, ο Θ. Αμπαζής , ο Σ. Τζουμέρκας, η Ρ. Πατεράκη, ο Θ. Παπακωνσταντίνου, η Γ. Μαυραγάνη, ο Δ. Τάρλοου, η Μ. Μαγκανάρη, ο Δ. Λάλος, ο Θ. Παπακωνσταντίνου, ο Θ. Σαμαράς κ.α.

Το 2016 σκηνοθέτησε στο SKROW theater την παράσταση «Γκιάκ», βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Δημοσθένη Παπαμάρκου. Και το 2019 στο SKROW theater σκηνοθέτησε την παράσταση «Ευτυχισμένες Μέρες» του Samuel Beckett. Ενώ το 2020, την παράσταση ο «Πειρασμός», του Κάρλες Μπάτλιε.

Το 2018 για το Youth Festival της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, παρουσίασε την σκηνική σύνθεση «Antigone – cold spaceship».

Το έργο «2021 μ.Χ: Τα δύο κούτσουρα – Μια σπουδή στο λόγο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη», στο Θ. Σταθμός (2021), «Μακμπέθ», του William Shakespeare, στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο (2021). Έχει σκηνοθετήσει επίσης, τις «Μάγισσες | Μέρος 3ο: Επιδόρπιο», βασισμένη στο βραβευμένο ομώνυμο έργο της Νατάσας Σιδέρη,   στο Βιομηχανικό Πάρκο Πλύφα (2022).

Έχει παίξει στον κινηματογράφο, «Το Θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών» κ.α. και σποραδικά στην τηλεόραση, «Το δέκα», «Μαύρα Μεσάνυχτα», κ.α.

Στοιχεία Επικοινωνίας: