Θανάσης Ζερίτης

Ηθοποιός - Σκηνοθέτης

Βιογραφικό

Ο Θανάσης Ζερίτης είναι τελειόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας ενώ αποφοίτησε από την Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών το 2011.Πρόσφατα ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Εκπαίδευση στην εμψύχωση και ενδυνάμωση ομάδων” του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ του Ε.Κ.Π.Α. Απο το 2016 συνεργάζεται με τη  Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σε εκπαιδευτικά προγράμματα (Πες το με ένα παραμύθι, Onassis Youth Festival). Επίσης υπήρξε εισηγητής σεμιναρίων σε εκπαιδευτικούς, σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο στην εκπαίδευση και σε νεοφυείς επιχειρήσεις σε συνεργασία με τον ΕΒΕΑ.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας 4Frontal από το 2011 και έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις της («Φτερά  Μπεκάτσας» του Θ. Βαλτινού, «Μύρτος» του Π. Μάτεσι, «Οικογένεια Μπες-Βγες» του Γ. Ξανθούλη, κ.α.). Το 2016 οι AbOvo ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους 4Frontal και δημιουργούν τη παράσταση, «Είσαι ένα κτήνος, Βίσκοβιτς», με ιστορίες εμπνευσμένες από το ομώνυμο βιβλίο του Alessandro Boffa, στην οποία και έχει παίξει. Το 2021 το έργο, «Η εκπαίδευση εις τα του οίκου δια νεαράς κορασίδας», της Νεφέλη Μαϊστράλη, συν- σκηνοθεσία και δραματουργική ανάλυση με τον Χάρη Κρεμμύδα. Το 2022 τις παραστάσεις, «Ω ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ» και «Αριστερόχειρες». Ενώ έχει συμμετάσχει και ως ηθοποιός στις περισσότερες από τις παραστάσεις της («Ο Μουνής» της Λ. Κιτσοπόυλου, «Ο  Μισάνθρωπος»  του Μολιέρου κ.α.).

Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους: Π. Δεντάκη, Τ. Κακουδάκη, Α. Καραζήση, Γ. Παπαγεωργίου, Σ. Γιαννουλάδης, Δ. Σπηλιώτη, Λ. Κιτσοπούλου, Γ. Σαρακατσάνη, Μ. Βαβαδάκη, Γ. Παλούμπη, Μ. Πανουργιά, Φ. Συμεωνίδη, Ε. Ευθυμίου, Β. Αδάμου κ.α.

Και ως βοηθός σκηνοθέτη στον «Κύκλωπα»- του Ευριπίδη (2017), σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη.

Συμμετείχε στη τηλεοπτική σειρά, «Μην ψαρώνεις» (2019).

Στοιχεία Επικοινωνίας: