“Πιο δυνατός και απο τον Σούπερμαν” | Είδαμε μία κορυφαία παράσταση!

 

Η Συντεχνία του Γέλιου σε συνεργασία με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών, άνοιξε τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για την Διεθνή ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού, που είναι παράλληλα ημέρα ποίησης αλλά και μνήμης των ανθρώπων με σύνδρομο Down (21 Μάρτη).

 

 

To Σάββατο 16 Μαρτίου στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ μας παρουσίασαν την θεατρική παράσταση για παιδιά και νέους “Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν”.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τραγούσαν ο Σπύρος Γραμμένος και ο Mc Yinka.


Μια παράσταση-ύμνος στο σεβασμό και στην αλληλεγγύη. Μια παράσταση μάθημα για όλους, μια παράσταση που τα βάζει με τους ίδιους μας τους ευατούς και κάνοντας μας να σκεφτούμε τα πράγματα διαφορετικά και βάζοντας μας στη θέση των ανθρώπων που κινούνται με αμαξίδια.

 

Τα παιδιά συνιστούν την πιο ανθρώπινη και αυθόρμητη μορφή αντίστασης σε κάθε είδους εμπόδια, βίας, αυταρχικότητας και αδικίας αφού τα αντιμετωπίζουν και ξέρουν να τα εξουδετερώνουν με φαντασία, παιχνίδι, κοινό νου και ζεστή καρδιά .

 

Η παράσταση “Πιο δυνατός κι απο τον Σούπερμαν” είναι μια απο τις κορυφαίες παραστάσεις που έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια, με την υπογραφή της εκπληκτικής ομάδας, η “Συντεχνία του γέλιου”

 

Μην την χάσετε…

“Αφού οι άνθρωποι έχουν τόση ποικιλία γιατί ο κόσμος φτιάχνεται για μια κατηγορία;”

Λίγα λόγια για το έργο…

Ο Άρης είναι ένας πιτσιρικάς που κινείται με αμαξίδιο. Έχει μόλις μετακομίσει με την μητέρα του και την αδελφή του Ζήλη σε μια νέα περιοχή. Η εξερεύνησή της φέρνει τα δυο αδέλφια αντιμέτωπα με προβλήματα που έχει κάθε ανάπηρο άτομο στην καθημερινότητα. Σύμμαχός τους, ο συνομήλικος Φάνης, με τον οποίο γνωρίζονται μέσα από μια παρεξήγηση άκρως ρεαλιστική και κωμική. Πώς όμως αντιμετωπίζεις τα εμπόδια και τις προκαταλήψεις;

Παίζουν:
Γιώργος Κατσής,
Βασίλης Κουκαλάνι,
Μαρία Μοσχούρη,
Τάνια Παλαιολόγου,
Μιχάλης Τιτόπουλος,
Θοδωρής Σκυφτούλης.

Σκηνοθεσία/ Μεταφορά/διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι και Αντώνης Ρέλλας.

Μετάφραση: Φωτεινή Πίπη

Μουσική/Τραγούδια: Φοίβος Δεληβοριάς, Χατζηφραγκέτα

και Γιώργος (Τζούλιο) Κατσής στο τραγούδι: «Σούπερμαν»

Σκηνικά/κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου

Επιμέλεια Κίνησης: Εριφύλη Στεφανίδου

Φωτισμός: Γιώργος Αγιανίτης

 

https://mousikesebeeries.gr/pio-dynatos-kai-apo-ton-soyperman-quot-eidame-mia-koryfaia-parastasi/