Active Member

Μουσικός

Βιογραφικό

Μετά από έναν χρόνο δισκογραφικής απουσίας, το 2000 οι Active Member επανέρχονται κυκλοφορώντας στην αρχή του έτους τον έκτο δίσκο, Μέρες παράξενες, θαυμάσιες μέρες, τον οποίο ακολούθησε η κυκλοφορία του διπλού CD Live/Remix. Με το πρώτο CD να περιέχει ζωντανές ηχογραφήσεις των Active Member και το δεύτερο remix κομματιών τους, είτε από τους ίδιους, είτε άλλους καλλιτέχνες, όπως η Sadahzinia, οι Βαβυλώνα και οι Brigada.
Την 1 Οκτωβρίου 2001 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Στον καιρό του αλλόκοτου φόβου, του οποίου κομμάτια ηχογραφήθηκαν στα μεν στούντιο Roll Over και Mark Angelo του Λονδίνου και στο δε Twin Peaks της Ουαλλίας, όπου συνεργάσθηκαν με τον μουσικό και ηχολήπτηAdam Fuest, ο οποίος έχει υπάρξει ηχολήπτης σημαντικών καλλιτεχνών, όπως των Pink Floyd, του David Bowie και των Cure [2].
Τον Απρίλιο του 2002 την ραδιοφωνική εκπομπή «Ονειρολόγιο» διαδέχθηκε στον Εν Λευκώ FM τελικά η εκπομπή “Σελίδα 74”, η οποία, αν και είχε υψηλή ακροαματικότητα, διακόπηκε οριστικά ύστερα από 6 μήνες λόγω ιδεολογικών διαφορών με τον σταθμό. Το καλοκαίρι του 2002 ο Xray ανακοινώνει την απόφαση να αποχωρήσει από το συγκρότημα για προσωπικούς λόγους, αφήνοντας έτσι το συγκρότημα με ένα μόνο μέλος, τον B.D. Foxmoor. Συμμετέχει όμως στον δίσκο Πέρασμα στ’ ακρόνειρο, το οποίο κυκλοφόρησε στις 12 Δεκεμβρίου, και στο CD single προάγγελο του δίσκου, “02/12/02”, το οποίο κυκλοφόρησε την 1 Οκτωβρίου. Το Πέρασμα στ’ ακρόνειρο ηχογραφήθηκε κι αυτό επί ένα μέρος στην Ελλάδα, στο στούντιο Πέρασμα του B.D. Foxmoor, και κατά το υπόλοιπο στο στούντιο Twin Peaks της Ουαλλίας. Πέραν όμως από τον Adam Fuest και Έλληνες καλλιτέχνες της low-bap εντός του δίσκου υπάρχουν συνεργασίες και με ξένους καλλιτέχνες, όπως το ιταλικό συγκρότημα Assalti Frontali, τον άγγλο Winston Irie, την ομάδα DJ από την Ουαλία, Optimas Prime, και τον τσελίστα Hugh McDowell, πρώην μέλος του αγγλικού συγκροτήματος Electric Light Orchestra.
2003 μέχρι σήμερα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Το 2003 ο B.D. Foxmoor ανασυγκροτεί τους Active Member, μαζί με τον DJ Booker και την Sadahzinia, η οποία συμμετείχε σε άλμπουμ και σε συναυλίες του συγκροτήματος από το 1994. Με έναν μονάχα δίσκο να απομένει στο συμβόλαιο των Active Member με τη Warner, o B.D. Foxmoor ιδρύει τον Απρίλιο του 2003 μαζί με τη Sadahzinia το ανεξάρτητο label 8ctagon. Τη χρονιά αυτή ο B.D. Foxmoor και η Sadahzinia κυκλοφορούν μέσω της 8ctagon το 4ο προσωπικό άλμπουμ του καθενός, Αφοβία και Η Βουή και τα καμώματααντίστοιχα, επίσης ο B.D. Foxmoor κυκλοφορεί το 12″ βινύλιο No Man’s Land σε συνεργασία με τον βρετανό ράπερ Rodney P. Από τις 17 Νοεμβρίου, ξαναξεκινάει η ραδιοφωνική εκπομπή «Ονειρολόγιο» από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ 100,3 FM, όντας επίσης προσβάσιμη μέσω internet σε όλο τον κόσμο.
Το 2004 οι Active Member κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο με τη νέα τους σύνθεση και τον τελευταίο τους μέσω της Warner, με τίτλο Fiera. Σε αυτόν τον δίσκο περιέχεται και το τραγούδι συνεργασία του B.D. Foxmoor με τον Rodney P No Man’s Land ως bonus κομμάτι της 8ctagon.
Το 2005 ο B.D. Foxmoor κυκλοφορεί τον 5ο του προσωπικό δίσκο Wasted in Hiphopoly και στις 11 Οκτωβρίου του 2005 κυκλοφορεί ο 10ος στούντιο δίσκος των Active Member και 1ος μέσω της 8ctagon, με τίτλο Blah-Blasphemy και αποτελείται από ένα CD και ένα DVD με το DVD να περιέχει 3 βίντεο κλιπ αλλά και την συναυλία των Active Member που έγινε στις 28 Μαΐου 2005 στο Ρόδον και ήταν μια από τις τελευταίες πριν αυτό κλείσει.
Το 2006 κυκλοφόρησε ο 5ος προσωπικός δίσκος της Sadahzinia Πετρανάσα. Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς επανακυκλοφόρησε σε βινύλιο σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων η Διαμαρτυρία, ο εξαντλημένος, ιστορικός πια, πρώτος δίσκος των Active Member. Στις 18 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος των Active Member Blah-Blasphemy 2 ως διπλό βινύλιο και αποτέλεσε προπομπό της ολοκληρωμένης νέας κυκλοφορίας τους, Σκιεράτσα, το συλλεκτικό boxset που κυκλοφόρησε στις 4 Δεκεμβρίου και περιείχε σε CD τα 3 νέα άλμπουμ του συγκροτήματος: Blah-Blasphemy 2, Βαθύσκιωτα και Άπνοια. Μια εβδομάδα μετά στις 11 Δεκεμβρίου κυκλοφόρησαν και ως ξεχωριστά CD. Σε αυτήν την κυκλοφορία το συγκρότημα αποτελείται μονάχα από τους B.D. Foxmoor και Sadahzinia.
Το 2009 κυκλοφόρησε ο 13ος δίσκος των Active Member Απ’της φτιάξης μας τα λάθια σε έκδοση διπλό LP και διπλό CD, ενώ ακολούθησε μια “συλλεκτική έκδοση” του ίδιου άλμπουμ και η ζωντανή ηχογράφηση Tribute Live Active Member.
Το 2011 κυκλοφόρησε ο 14ος δίσκος των Active member με τίτλο Στων βουβών την εσχατιά.
Τον Δεκέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε ο 15ος δίσκος των Active member με τίτλο Αρσενάλι.
Το καλοκαίρι του 2014 κυκλοφόρησε ο 16ος δίσκος τους, ο Cosmos Alivas (σε βινύλιο και Cd) που σηματοδοτεί την 2η εποχή του συγκροτήματος. Στο δίσκο αυτό υπάρχουν συμμετοχές των Νικήτα Κλιντ, Βέβηλο και Stab. Επίσης τον Απρίλιο του ίδιου έτους ο B.D.Foxmoor οργανώνει την “Umicah” και φέρνει επί σκηνής παλιούς φίλους και συγκροτήματα της Freestyle Productions για να δώσουν στο κοινό μια γεύση από την πρώτη εποχή του Low Bap.
Το 2015 το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι σταματάει, έχοντας υποσχεθεί και την έκδοση ενός τελευταίου δίσκου με τίτλο “Κάρπιμο”.

Στοιχεία Επικοινωνίας: