Γιώλικα Πουλοπούλου

Θεατροπαιδαγωγός

Βιογραφικό

Σπούδασε παιδαγωγικά στην Θεσσαλονίκη και παιδαγωγική του θεάτρου στο Βερολίνο (Universität der Künste Berlin). Διετέλεσε υπότροφος του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ.
Από το 2015 ασχολείται επαγγελματικά με το θέατρο, την performance επαγγελματικά και την παιδαγωγική.
Τα τελευταία 3 χρόνια συνεργάζεται με την Πειραματική σκηνή Καλαμάτας και είναι υπεύθυνη για την θεατρική ομάδα εφήβων και για το θεατρικό εργαστήριων φοιτητών_τριών. Το καλοκαίρι του 2022 σκηνοθέτησε την παράσταση: «η θέση μου: ιστορίες καθημερινής εφηβείας» ενώ λίγο νωρίτερα εν μέσω πανδημίας επιμελήθηκε τις παραστάσεις «οι τελευταίες (;) γάτες» και «όνειρο ηλεκτρονικής νύχτας».
To 2016 συνδημιούργησε με τους S.Kuhn και S.Wöss την παράσταση θεάτρου ντοκουμέντο “Distomo: unbeglichene Schulden” (βραβείο Hans Frankenthal 2017, Αμβούργο). Έχει συμμετάσχει ως περφόρμερ σε projects των: Natural Theater of Oklahoma, Sandra Man και Moritz Majce, Alexandra Pirici, Tanja Krone και έχει πραγματοποιήσει τις solo performances “Roles” και „Approval“ στα πλαίσια του Athens Video Dance Project.
Τέλος έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους: Αθανασία Κανελλοπούλου, Ε. Σούλη- Stereo Nero dance co., Γ.Καλαβριανό, M.Schlösser, A.Hingst και T. Matschoß και είναι μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.
Με την Συντεχνία του Γέλιου συνεργάστηκε για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του θεατροπαιδαγωγικού προγράμματος «Όχι εδώ!-Ε τότε, πού;» που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της παράστασης «Το κενό στο φράχτη» (συνεργασία με το GRIPS THEATER).

Εργαστήρια

Στοιχεία Επικοινωνίας: