Ο Βάσος και η Βιβή

19

May
Του Volker Ludwig

Σχετικά με το έργο

Φοβάσαι όταν νυχτώνει;
Τον σκύλο αν δαγκώνει;
Τον μπαμπά όταν μαλώνει;
Το φάντασμα μες στο σαλόνι;
Και κολλάς μπρος στην οθόνη;
Η ομάδα νεανικού θεάτρου «Συντεχνία του Γέλιου» μπήκε αισίως στον έκτο χρόνο θεατρικής δημιουργίας. Μετά από τις τρεις μεγάλες επιτυχίες της προσθέτει ένα καινούργιο έργο στο ρεπερτόριο της που προέρχεται και αυτό από το παραδοσιακό υλικό του θεάτρου Grips του Βερολίνου.
Το έργο «Ο Βάσος και η Βιβή» έκανε πρεμιέρα στις 16 Οκτ. ’16 στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.
Το έργο αυτό έχει ξαναπαρουσιαστεί στην Ελλάδα από την Ξένια Καλογεροπούλου το 1984 και ήταν το τρίτο και τελευταίο κατά σειρά έργο του χειραφετημένου θεάτρου για παιδιά (Grips) που ανέβασε μετά τον «Μορμόλη» και τον «Μιχάλη τον σφυρίχτρα». Το έργο “Max und Milli”, γράφτηκε το 1979 και μέχρι σήμερα είναι μια από τις τρεις μεγαλύτερες επιτυχίες του Grips. Έχει ανέβει παγκοσμίως σε πάνω από 40 χώρες και έχει μεταφραστεί σε 25 γλώσσες. Το τελευταίο ανέβασμα στο Grips έγινε το 2009 και έπαιξε τρείς σεζόν στο ρεπερτόριο.
To «Βάσος και Βιβή» είναι άλλο ένα έργο του Φόλκερ Λούντβιγκ που βλέπει την καθημερινότητα καθαρά μέσα από τα μάτια του κοινού του - τα παιδιά.
Πρόκειται για μια κωμωδία για τη φιλία ή καλύτερα για το πώς φτιάχνονται και συμβαίνουν οι φιλίες. Πώς δυο αδέλφια κι ένας καινούργιος στην παρέα βιώνουν τους φόβους για το σκοτάδι, την έλλειψη επικοινωνίας, την προσκόλληση στην οθόνη του τάμπλετ ή της τηλεόρασης, τον ανταγωνισμό στο παιχνίδι, τον φόβο εγκατάλειψης ή απώλειας ενός γονέα;
Το έργο «Βάσος και Βιβή» εξετάζει με κωμικό και τρυφερό τρόπο γνώριμες καταστάσεις από την καθημερινότητα των παιδιών όπως τη συμπεριφορά τους στο σπίτι και έξω απ ‘ αυτό, μεταξύ τους και με τους ενήλικες. Μιλάει για την αστείρευτη έμπνευσή τους στο παιχνίδι, μπαίνει στους δικούς τους χώρους δράσης- το παιδικό δωμάτιο και την παιδική χαρά. Ο Βάσος, η Βιβή και ο καινούργιος φίλος τους Λούης θα μας δείξουν έμπρακτα την αντίθεση μεταξύ της μιντιακής ψυχαγωγίας και πως αυτή απομονώνει και συρρικνώνει τη φαντασία, και της εμπειρίας του αυθόρμητου ζωηρού παιχνιδιού μεταξύ ανθρώπων.

Φωτογραφίες Παράστασης

Δράσεις

Βίντεο Παράστασης

Σχετικά Νέα